Lukijan toive: Mitä pakkaat mukaan Lontooseen?

July 1, 2012

Ihanaa istahtaa koneen ääreen ja kirjoittaa! :) 
Loma oli oikein onnistunut, mutta siitä enemmän tulevissa postauksissa.
Nyt viimeinkin pääsen tämän lukijan toiveen pariin. Mitä tulikaan pakattua reissuun mukaan ja olivatko valinnat hyviä. Jo aiemmassa postauksessa mainitsin, että olen tottunut pakkaamaan rantalomalle. Lähes viikon kaupunkiloma oli jotain ihan uutta.
Kaikki tarpeellinen kuitenkin oli mukana, eikä hirveästi turhaa tullut pakattua. Kolmet kengät oli juuri sopiva määrä. Ehdottomasti eniten käytössä olivat ballerinat. Lontoossa ei olisi läpsyillä tarkentunut. Vaikka aurinko paistoikin, saattoi katu kuitenkin olla märkä edellisen sadekuuron jäljiltä.
Suuntaa matkalle sitten minne tahansa on ehdottomasti tärkeintä, että mukana on kengät joilla tiedät pystyväsi kävelemään vaikka 12h putkeen.

Mutta nyt siihen pakkaamiseen.
Itse aloitan aina sillä, että pesen pyykkikopasta kaikki vaatteet juuri viimeisinä päivinä ennen matkaa. Muuten käy helposti niin, että matkalaukkua täyttäessä huomaan - juuri se paita minkä ajattelin pakata onkin likaisena. 

Kaikki vaatteet joita kaapissa pidän henkareissa, ripustan henkareille jo koneesta tullessa. Se nopeuttaa pyykkitelineen tyhjennystä.

Eniten painoa matkalaukkuuni kertyy AINA kosmetiikasta. Erilaiset rasvat kasvoille ja vartalolle, hiustuotteet, meikit, tuoksut jne. Varsinkin tuotteita hiuksilleni on useampia. Pitkät hiukset on tavallaan helpot, mutta näyttävät helposti päätä pitkin liiskaantuneilta ja latvasta sähköisiltä/karvaisilta jos niihin ei käytä mitään tuotteita. Vannonkin hiuspuuterin ja silottavien voiteiden/seerumien nimeen. Näiden ansiosta riittää, että pesen hiukseni vain joka neljäs päivä. Hiusten liika peseminen kuluttaa turhaan, vaikka käyttäisi kuinka hyviä hoitotuotteita.
Jos vain mahdollista, pakkaan mukaan purkkien loppuja, jotka juuri riittävät reissun ajaksi tai jos pohjalle jää vain vähäsen voi sen huoletta jättää hotellin roskikseen. Näin saa myös matkalaukusta huomattavasti painoa pois kotiinpäin tullessa. Matkakokopakkauksia tulee myös käytettyä. Erikseen en niitä reissua varten kuitenkaan ala ostamaan, koska ovat usein todella ylihinnoiteltuja.

Vuosia sitten H&M:ltä hankittu hello kitty pussukka on todella tilava ja sinne saa hyvin useampiakin purkkeja pakattua. Valitettavasti sen sisuksiin ei kuitenkaan mahdu kaikki tarvittava ja etsintälistalla on jo kauan ollut toinen lähes samankokoinen pussukka. Voinkin nyt paljastaa, että reissusta vihdoin löysin etsimäni! <3


Näitä pakatessa kannattaa muistaa, että koneeseen saa ottaa vain max.100ml pakkauksia nesteitä ja ne on mahduttava muistaakseni litran vetoiseen minigrip pussiin, pusseja saa myös kentältä. Myös kosteusvoide lasketaan nesteeksi. Vaikka isossa purkissa olisi se 100ml jäljellä, ei sit silti saa viedä koneeseen vaan pakkauksen koko on oltava maksimissaan 100ml vetävä. Mitään terävää ei myöskään saa ottaa koneeseen sisälle. Älä siis laita käsimatkatavaroiden joukkoon sheiveriä, pinsettejä tai kynsisaksia.
Harrastan superpakkausta. Siinä ideana on se, että tyhjää tilaa ei jää yhtään mihinkään. Varsinkin pakkaus lomalta lähtiessä muistuttaa palapelin kokoamista. Suosittelen, mutta samalla varoitan: liian tehokas pakkaus valitettavasti usein kostautuu lähtäselvityksessä matkalaukun painona. Se on hämäävää, koska matkalaukkuni menee aina kiinni yhtä huolettomasti kuin silloin kuin se olisi tyhjä. Myös muovipussipakkaus on minun juttuni. Hienoimmat vaatteet laitan usein erikseen muovipusseihin ja kaikki pussukat & muut tuotteet jotka voivat vuotaa tai sotkea. Suosittelen! Mikään ei ole niin kurjaa kuin se, että avaat matkalaukun ja vaatteet ovat pilalla vuotaneen pakkauksen takia.

Vaatteiden valinta reissuun on aina se vaikein päätös. Kun kysyin ystävältäni, että mitä ottaisin mukaan (mahdollisimman vähän, jotta tilaa ostoksillekin) antoi hän hyvän neuvon: kaksi asukokonaisuutta matkustusvaatteiden lisäksi. Tein näin ja sen lisäksi pakkasin vielä juhlamekon baaria varten. Jos matkaan ei kuulu shoppailu kannattaa silloin pakata kokonaisuuksia enemmän. Mutta muista kuitenkin pakata yläosia suhteessa alaosia enemmän. Paidat hiostuvat ja likastuvat housuja helpommin. Parit housut riittävät, koska asusta saa uuden eri yläosalla. Housut myös painavat paljon enemmän kuin kesätopit.


Lontoon vaihtelevan sään vuoksi valitsin matkakaveriksi muutama vuosi sitten rakkaalta joululahjaksi saadun Mangon nahkatakin <3 Valinta oli huippu! Viimaisenakaan päivänä ei viluttanut tai sateisena kastunut. Olin jotenkin unohtanut nahkatakin käytön, mutta nyt ehdottomasti löysin sen uudelleen. 

Ihanalta asiakkaaltani sain reissuun lainaksi karttakirjan. Tutustuin siihen vähän kotona ja suosittelen selkeyden vuoksi kovasti. Perillä en kirjaa kuitenkaan tarvinnut, koska ystäväni toimi loistavana oppaana <3 Sisäistin metroverkoston toimivuuden muutamassa päivässä, joten liikkuminen oli helppoa. Myös asemien työntekijät olivat todella ystävällisiä ja jos ei ollut ihan varma, että mikä linja kannattaa valita vaihtoa ajatellen oli apua aina saatavilla.
Matkalukemiseksi valitsin tämän vuoden uutuuskirjan Jari Tervolta. Layla on uskomattoman hyvä kirja, mutta ei mitään kevyttä luettavaa. En ole vielä ihan loppuun asti kirjaa lukenut, mutta suosittelen jokaista lukemaan teoksen.
Puntia. Punnan kurssi on suurinpiirtein seuraava: 1punta on 1,29€

Kuvassa näkyvät myös reissua varten tehdyt London nailssit <3
Koska matkustin yksin ja minulla oli kummatkin lennot vaihtolentoja en halunnut raahata mukanani paljon käsimatkatavaroita. Siksi uskollinen DKNY oli loistovalinta. Siihen mahtuu tärkeimmät ja sitä on helppo kantaa. Se myös mahtuu koneesse penkin alle, eli ei tarvitse koneesta poistuessa ryysätä keräämään tavaroitaan ylähyllyltä.


Käsimatkatavaroihin pakkaan aina ekstrahuivin. Palelen lähes aina lennoilla, joten on ihanaa vetäistä huivi jalkojen päälle lämmittämään. Kaulassa minulla on jo valmiiksi toinen huivi koneeseen mentäessä. Huivien avulla olen onnistunu välttämään lentokoneesta niin usein muistoksi saatavan flunssan. 

Teen viikon aikana loputkin mielessä pyörivät postaukset reissusta. Oli todella mukavaa saada postaustoive ja toteuttaa se. Mielelläni otan niitä jatkossakin vastaan! :)
Mukavaa heinäkuuta kaikille teille!! <3

4 comments:

 1. Hiuspuuteri on paras keksintö.. en pärjäis ollenkaa enää ilman. Ihanaa ku ei tartte hiuksia olla joka toinen päivä pesemässä :)

  ReplyDelete
 2. Niin on! Se pelastaa aina huonoilta hiuspäiviltä! :)

  ReplyDelete
 3. Ihana kirjoitus Reetta, aion todellakin käyttää vinkkejäsi seuraavalla matkalla! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Salla, mukava kuulla! :) Reissua odotellessa siis ;)

   Delete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.