Kinkkupiirakkaa & maalaisperunalastuja viikonloppuun

February 22, 2013

Sain viime viikolla inspipksen ja päätin pyöräyttää suolaisen piirakan ensimmäistä kertaa.
Olen aina tykännyt leipomisesta, mutta enemmän on sitä makeaa puolta tullut tehtyä.
Nyt kuitenkin päätin koittaa suolaisen piirakan tekoa ja se onnistui sen verran hyvin, että ajattelin vinkata teillekin.
Täytteen ohje on keksitty päästäni, eli todellisella kokeilumielellä mentiin.
Näillä aineksilla piirakan teko kuitenkin on niin helppoa, että vaikka et koskaan olisi tuntenut kutsumusta keittiöön niin tämän osaat varmasti tehdä.
Tätä on myös helppo muokata oman maun mukaiseksi. Ja mikä parasta, ei tarvitse sotkea käsiä taikinaan kun valitsee valmiin taikinan pakastealtaasta.


Sellaisen havainnon näin ensikertalaisena tein, että tuota taikinaa ei kannata ihan kaikkea käyttää tai sitten vaan tekee piirakan normaalia isompaan vuokaan. Taikina oli todella herkullista, mutta koska ruis on vahvan makuista niin tuntui, että täytteen maku pääsisi paremmin oikeuksiinsa kun jättää kaistaleen taikinaa käyttämättä.

 
Mulla oli myös pikkuinen apuri mukana piirakan teossa. <3Näitä tarvitsin kinkkupiirakkaan:
Sunnuntain ruisperunataikina, pakastealtaasta
x-tra palvikuutio 300g
 n.50 grammaa kevätsipulia
1kpl makea suippopaprika
Rouhin täytteeseen erilaisia pippureita, mutta mausteita olisi voinut käyttää enemmänkin
2kpl kananmunia & purkki kermaviiliä
päälle reilu puolet tuosta Emmental juustoraasteesta 

Uunissa piirakka oli n.30min.

Jos taikinaa oli mielestäni liikaa niin tein myös vähän liikaa täytettä. Näin jälkikäteen ajatellen se olisi kyllä ehkä sittenkin mahtunut siihen kaikki, mutta otin varman päälle ja poistin muutaman lusikallisen kinkku, paprika, kevätsipuli täytettä josta tein äärettömän herkullisen munakkaan kera juustoraasteen. Että ehkä tästä lähin aina täytettä on mielestäni liikaa.. :D

Laitoin jo otsikkoonkin tuon maalaisperunalastuja, koska nämä Pirkan maalaisperunalastut on ehdottomasti maistamisen arvoisia. En edes tykkää tillistä pahemmin, mutta nämä oli niin täydellisiä sipsejä siitäkin huolimatta, nam.

Mukavaa viikonloppua kaikille ja maistuvia hetkiä kera kinkkupiirakan tai ainakin sipsien, koska niiden takia tarvitsee vaan kipaista kauppaan ja avata pussi! <3

5 comments:

 1. Näyttää hyvältä! Mä en ole pitkään aikaan leiponut mitään, pakko ehkä tehdä jotain suolaista piirakkaa viikonloppuna, ne on niin hyviä ja helppo tehdä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, jäänkin odottelemaan sun piirakkaa blogin puolelle!! :)

   Delete
 2. Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Uskon, koska mullekin tuli eilen kun tein tätä! :D

   Delete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.