Ensimmäinen lomapäivä

August 3, 2013

Eilen oli ensimmäinen lomapäiväni tämän kesän toisesta kymmenen päivän lomajaksosta.
Heräsin aamulla jo aikaisin ja lähdin äidin kanssa metsään mustikoille. Minä ja metsä ei ehkä ole se itselleni ominaisin ympäristö. Inhoan kaikkia ötököitä! Toinen ongelma oli se, että mustikat värjäävät ja en vaan työni takia voi olla sormet värjäytyneinä. Okei, nyt on loma, mutta silti.
Olen viimeeksi ollut mustikassa varmaan 15 vuotta sitten.
Nyt kuitenkin rohkaisin mieleni, piilotin hiukset lippiksen alle, laitoin kumihanskat käteen ja lähdin äidin kanssa metsään.

Ehkä avainsana sinne lähtöön oli äidin ehdotus: otetaan tämä ihan vaan retken kannalta ja hän pakkaa eväät mukaan. Eväät - no tottakai haluan lähteä metsään.


Istuimme metsätiellä pahvinpalasten päällä ja nautimme eväistä auringon paistaessa puiden lomasta. Fiilis oli hyvä ja todellakin nautin metsästä olosta, kunnes hirvikärpänen päätti hyökätä kimppuuni. Se takertui juoksuhousuihini, tiputti siipensä, eikä irronnut millään. Kun saatiin se irroitettua nousin ylös ja ilmoitin etten enää uskalla istua alas.

Urhoollisesti kuitenkin päätin jatkaa mustikoiden poimintaa.
Meillä oli samanlaiset pikkuämpärit äidin kanssa ja hän poimi puoli ämpäriä vadelmia ja kaksi ämpäriä mustikoita - omaksi saldoksi jäi puoli ämpäriä mustikoita.
Eli ei ole mustikoiden poiminta tuon nopeudenkaan kannalta ihan minun juttu, mutta puolustukseski kuitenkin sanon, että poimin marjat puhtaiksi.

Metsän jälkeen ja hirvikärpästaistelun uuvuttamina - kohtasimme niitä vielä kolme lisää, yök - suuntasimme torille pehmikselle ja ostamaan punaherukoita. Rakastan punaherukoita ja kun tekee rahkan niin, että suurin osa mansikoita ja ripaus punaherukkaa niin namskis. Tarvitsen herukoita myös sunnuntaina, koska ajattelin tehdä tämän kesän ensimmäisen brita kakun ja käyttää niitä sen koristeluun. Osan olen jo laittanut pakkaseen ja loput säilön tänään.
Katselin myös torilla mustikoita, mutta en ainakaan vielä ostanut.Äidillä oli matkassa mukana siskoni heille jättämä nimpparilahjani ja voi vitsi miten ihana lahja olikin. Aion ehdottomasti ottaa tuon sormuksen maanantaina mukaan Tukholmaan. Noiden ponnarien testailu kiehtoo myös. Kiitos vaan kovasti sisko! <3


Torilla käynnin jälkeen suuntasin takapihalle ottamaan aurinkoa. Pojat vartioi ja itse otin tunnin päikkärit. Ulkona nukkuminen on kyllä niin luksusta.
Herättyäni olin taas täynnä energiaa ja hyppäsinkin ratin taakse ja suuntasin vielä illaksi Turkuun. Soulmate oli tullut takaisin lomamatkaltaan ja päästiin vaihtamaan kuulumisia kolmen viikon tauon jälkeen. Yllättäen nälkä iski ja suuntasimme mäkkiin ilta tai paremminkin yöpalalle ennen kotiin lähtöä. 


Yhteen päivään saa mahtumaan kyllä ihan älyttömästi kaikkea kivaa.
Mutta jes, nyt alkaa pilvet häipymään ja suuntaankin takapihalle ottamaan aurinkoa.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! <3

3 comments:

 1. Oo nam mitä marja herkkuja! :) ja noi sun kynnet on nii kauniit <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Marjat on kyllä niin parhaita. :)
   Kiitos kovasti! <3

   Delete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.