Lauantaina Helsinkiin siivouspäivän merkeissä

August 30, 2013

Tulevana lauantaina, 31.8, kirppistellään koko Suomen voimin siivouspäivän merkeissä.
Päivän idea on mielestäni ihan loistava - pystytä kirpputorisi minne haluat.
En ole ennen kyseiseen päivään osallistunut.
Nyt siivouspäivä tuli kätevästi osaksi päivääni. Lauantaina vietetään siskoni synttäreitä ja hän kutsui juhliinsa jo hyvissä ajoin. Samalla hän vinkkasi, että jos tulen ajoissa Helsinkiin voisin osallistua siivouspäivään - hän tietää miten paljon kesäisiä kirppistapahtumia rakastan.
Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt olohuoneen lattialla odottelee täytettä iso matkalaukku.


Siivouspäivää kuvaillaan sen nettisivuilla seuraavasti: 
 
Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Vuoden siistein festivaali muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.

Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Olen monena kesänä miettinyt, että olisi kiva päästä kirppistelemään Helsinkiin. Ihmiset aina kehuvat kaupungin kirpputori tunnelmaa.
Vaikka Helsinki on minulle tuttu ja käyn siellä usein oli vaikea ajatella, että mihin kannattaisi mennä myymään. Myyntiseuran saanti oli helppoa, yksi puhelu rakkaalle ystävälleni Eevalle ja kirppistely oli lyöty lukkoon.
Kysyin muutamalta, että mitä paikkaa he suosittelisivat myyntipaikaksi. Kaikkien luettelosta löytyi yksi ja sama kohde: Vanha kirkkopuisto, tuttavallisemmin kuulemma Ruttopuisto.
Niin päädyimme valitsemaan myyntipaikaksi Vanhan kirkkopuiston.

Siivouspäivän nettisivuilta löytyy kartta, johon jokaisen osallistujan suositellaan merkkaamaan oma myyntipaikkansa. Tämä on hyvä systeemi, koska nyt voit helposti katsoa, että mistä löytyisi osteltavaa omassa kaupungissasi tai kartan avulla tuumia, että mihin kannattaisi itse mennä myymään. Paikkamerkinnän yhteyteen voi myös kirjoittaa, että mitä juuri sinun kirppiksesi pitää sisällään.
Meidän kuvaus on tällainen:
Naisten (ja ehkä hieman jopa miestenkin!) vaatteita ja asusteita, 
koruja & kosmetiikkaa. 
Mukaan saattaa lähteä lisäksi sisustustuotteita ja muita yllätyksiä. 
Myynnissä myös merkkituotteita, Tervetuloa! 

Meidät löytää Vanhan kirkkopuiston ytimestä. Sinne suhteellisen keskelle puistoa se paikkamerkintä laitettiin ja jonnekin sinne koitamme saada matkalaukkuinemme itsemme mahtumaan kymmenen jälkeen. Bussini pitäisi olla tasan kymmeneltä kampissa, mutta nuo aikataulut nyt valitettavasti todella harvoin pitävätä.
Paikkamerkintään sai myös lisättyä, että mihin kellonaikaan kirppiksesi on pystyssä. Monet olivat laittaneet päättymisajankohdaksi klo.15.00 ja ainakin näin alustavasti laitoimme itse saman.

Nyt vaan peukut pystyyn, että lauantaina paistaa aurinko ja saamme kaikki nauttia siivouspäivästä.
Jos näin tapahtuu niin laitan instagramiin heti kuvia myyntipaikastamme kun ollaan saatu tavarat levitettyä = matkalaukut avattua. Minut löytää instagramista nimimerkillä reetta_e.
Myyntipaikkamme tunnistaa isosta vaaleanpunaisesta matkalaukusta, sillä sellaiseen aion kaikki myytäväni pakata.

Toivottavasti törmätään lauantaina! <3


6 comments:

 1. Mä mietin kanssa, että olis kiva osallistua Siivouspäivään - keväällä mulla oli kirppis pystyssä, ja tavaraa meni kivasti. Olin kuitenkin ehtinyt jo varata paikan Myyrmäki-hallin kirppikseltä, joten lauantai ja sunnuntai nyt menevät siellä. Toivottavasti teillä on mukava ja aurinkoinen päivä, kirppisonnea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla kokemuksia päivästä. :)
   Joo, sitä säätä tässä nyt todella jännätään kun tuntuu koko ajan ennusteet muuttuvan sateen suhteen - mutta sen näkee sitten huomenna kun on perille päässyt.
   Kiitos, samoin sinulle hyviä myyntejä! :)

   Delete
 2. Heihei, where do you sell your stuff ? Street or something. ill buy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I'm going in the middle of Ruttopuisto. :)

   Delete
 3. HEI koska on seuraava siivouspäivä
  tää on mahtava juttu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seuraava siivouspäivä on ensi keväänä, 24.5.2014. :)

   Delete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.