Missä kaikki ovat?

April 29, 2015

Heräsin tähän kysymykseen ensimmäisen kerran kunnolla kun blogini muutti. Mietin, oliko muutto sittenkään hyvä ajatus. Rikoinko sen blogiperheen, johon bloggerin puolella olin tiiviisti kasvanut?


Olen pohtinut tämän postauksen kirjoittamista monesti, mutta jotenkin on aina vaan helpompi kirjoittaa siitä hömpästä. Tänään kuitenkin päätin, että nyt on sopiva hetki ihmetellä tätä asiaa näin julkisesti, kun törmäsin Ennin blogissa mainintaan tästä samasta aiheesta.


Olen perustanut blogini ystävieni kehotuksesta. Aloitin nollasta, tietämättä mistään mitään. Olen pienen kaupungin tyttö, jonka lähes kaikki ystävät ovat muuttaneet isommille kylille. Jäin kuitenkin bloggaamiseen koukkuun todella nopeasti, koska se vuorovaikutus muiden bloggaajien ja lukijoiden kanssa teki minut onnelliseksi. Blogin kautta syntyneet ystävyys ja kaverisuhteet ovat olleet minulle niin iso juttu, etten pysty sitä sanoin kuvailemaan, että miten kiitollinen olen. Kun ympärillä on samanhenkisiä ihmisiä, tuntuu se oma loputon innostus muotia kohtaan vähemmän turhamaiselta. Jep, vielä tänäkin päivänä monien mielestä muodin seuraaminen on turhamaista.


Mitäs minä tällä kaikella pohjustan? No sitä, että vuorovaikutus lukijoiden kanssa on hiipunut. Välillä tuntuu, että kirjoitan tyhjille seinille. Teen postauksen josta itse olen todella innoissani, mutta sitten saan kylmää vettä kasvoilleni kun huomaan, että innostukseeni ei sitten kukaan muu tarttunutkaan. Myönnän, en itsekään ole mikään ahkerin kommentoija, mutta kyllä nykyään päivittäin kommentoin jonkun blogia. Teen sen koska postaus on herättänyt minussa tunteita ja koska tiedän, miten kiva niitä kommentteja on saada.


Aluksi ajattelin kommentoinnin hiipuneen vain siksi, että muutin portaaliin. Sitten ajattelin, että en osaa enää tehdä kivoja postauksia, vaikka muutto ei blogini sisältöön ole vaikuttanut mitenkään. Tai no siten, että pystyn tarjoamaan yhä enemmän asukuvia ja muita muotiin liittyviä postauksia teille lukijoilleni, koska käyn Helsingissä useammin. Bloggerin aikana asukuvat olivat ne, jotka tuntuivat kiinnostavan lukijoitani eniten.


Nyt kuitenkin kun olen tästä vuorovaikutuksesta useampien bloggaajien kanssa keskustellut, niin olen tullut siihen tulokseen, että vika ei ole minussa vaan suunta nyt vaan on valitettavasti se, että kommentointi on blogeissa vähentynyt. Harmittaa, koska oikeasti tämän bloggaamisen parhautta on se vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa.


Kysynkin nyt, että ootteko te siellä vielä? Ja samalla haastan jokaisen tämän postauksen lukevan tarttumaan siihen omaan näppikseen, sillä vain yhdessä voimme tuoda sen vuorovaikutuksen takaisin. ♥


Eipä mulla muuta, palataan taas seuraavaksi niillä asukuvilla ja muodin höpinöillä.


SAMSUNG CSCSEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | BLOGILISTA |INSTAGRAM

71 comments:

 1. Täällä ollaan, mihinkään en ole kadonnut :) Itse yritän aina ahkerasti kommentoida muiden postauksia, sillä tiedän kuinka hyvä fiilis niistä kommenteista tulee :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos Reetta tästä postauksesta! Ainakin mä olen täällä! <3 :)

  ReplyDelete
 3. Sä oot kyllä Pinja niin ihanan ahkera kommentoija, kiitos siitä! <3
  Ihanaa, että olet siellä! *hali*

  ReplyDelete
 4. Kiitos Enni sulle rohkaisusta! :)
  Ihanaa, että olet siellä! <3

  ReplyDelete
 5. Täällä minä olen ja joka kerta luen postauksesi. Oot paras! Hyvä, että nostit asian pöydälle, tuo luotettavaa kuvaa susta :-)

  ReplyDelete
 6. Minä olen täällä lukemassa sun ihania luomuksia, mutta jostain syystä en vaan osaa kommentoida blogeihin :D Mutta ymmärrän sun pointin, sillä välillä (tällä hetkellä esimerkiksi) mullaki on sellanen fiilis, että ne kommentit on väheentyny. Voi olla että se on tää kevät, mikä tuo tullessaan tekemistä ja siksi ihmisillä ei olekkaan enään aikaa meidän postauksiin kommentoimiseen :( ♥

  ReplyDelete
 7. Hyviä huomioita oot tehnyt! Mulla on kokemusta parin vuoden ajalta bloggauksesta ja kyllä vaan, ne kommentit ovat vähentyneet. Uskon että vaikka joka blogilla on ne vakkarilukijat, niin entistä enemmän on sellaisia jotka ei sitoudu palaamaan vaikka postaus olisi kuin hyvä. Ne lukee sen yhden ja jatkaa matkaa. Luulisi että nykyään olis viel helpompi vastata kun älypuhelin ja netti kulkee mukana jatkuvasti.

  Ootko huomannut kävijämäärissä muutosta? Oon ainakin huomannut sen, että mulla lukijoita ei bloggerin listalla ole kuin sata, mutta analyticsin mukaan viikkotasolla käy yksittäistä lukijaa. Keitä ne 1900 on jotka ei ole rekisteröityneitä lukijoita?

  Nää on mielenkiintoisia juttuja. Kiva kun postasit aiheesta!

  ReplyDelete
 8. Äh siis 2000 yksittäistä lukijaa...

  ReplyDelete
 9. Täällä ollaan!:) Mä oon todella laiska kommentoimaan kenellekään, vaikka olisi kuinka kivoja juttuja tai kuvia blogissa:( Pitäisi tsempata sen kanssa. Tiedän, että ne kommentit ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa ovat kuitenkin bloggaamisen tärkeimpiä asioita..

  ReplyDelete
 10. Hei ihana Reetta :) Minäkin olen täällä aina ja ikuisesti! <3 Siun kirjoituksen tulee aina luettua ja ne piristää päivää. Odotan aina innolla uutta postausta, kun asusi on niin inspiroivia..

  ReplyDelete
 11. Tää sun blogi on todella ihana ja seuraan sun postauksia aina! Mun mielestä tää sun muutto tähän portaaliin on vaikeuttanut kommentoimista ja itselläni jää usein kommentoimatta siksi, että pitää täytellä kuin jossain kyselylomakkeessa näitä tietoja ennen kuin voi kirjoittaa postauksen - bloggerissa puolestaan on niin paljon helpompaa kommentoida. Mutta jatka samaan malliin, nää on ihania postauksia! <3 Osaat niin hyvin kirjoittaa, että mulle tuli pakon omainen tarve kirjoittaa sulle nyt tää kommentti :)

  ReplyDelete
 12. oho tulipas sekavaa juttua, tarkotin siis postauksen sijaan kommenttia.. :D aamusin ei oo ehkä virkeimmillään kirjoittamassa.

  ReplyDelete
 13. Harmittaa, et kommentointi on tosiaan vähentynyt. Ehkä ei nähdä sitä enää niin tärkeänä, vaikka todellisuudessa se on, koska se kun jos joku luo sen yhteyden bloggaajan ja lukioiden välillä. Ehkä myös ajatellaan ettei itse tarvitse enää kommentoida, sillä muut kuitenkin kommentoi?

  Pakko myös myöntää, et oma kommentoiminen on jäänyt minimiin. Luen yleensä uudet postaukset kännykästä bloglovinin kautta, enkä siks oo paljoo enää kunnolla istunut koneen äärelle lukemaan ja kommentoimaan. Pitäis tosiaan tuoda tapa takaisin ja kommentoida ahkerammin :) Mutta tottakai täällä mä olen, lukemassa sun jokaista postausta ja ihailemassa kuvia <3

  ReplyDelete
 14. Tunnustan, että olen itse tosi laiska nykyään kommentoimaan ja ylipäänsä muiden blogeja tulee lueskeltua huomattavan paljon valikoivammin kuin joskus muinoin. Syykin on aika yksinkertainen: ajanpuute. Opiskeluaikoina, jolloin blogini aloitin, oli huomattavasti enemmän vapaa-aikaa ja silloin ehkä blogikulttuurikin oli hiukan erilainen. Olen huomannut ylipäänsä kommentoinnin vähentyneen viime aikoina - ihan kaikissa blogeissa. Lukijoiden huomio taitaa jakautua niin monen sosiaalisen median kanavan välille ja mobiililaitteilla selaus on nopeampaa ja hektisempää: tsekkaillaan postauksia nopeasti bussissa, kaveria odotellessa ja milloin missäkin lennossa, jolloin kommentointiin ei välttämättä ole aikaa. Toisaalta kommentit ovat osin vaihtuneet tykkäyksiin ja tykkäyksetkin osaltaan siirtyneet Instagramiin.

  Tunnistan harmistuksesi siitä, että välillä itsestä tosi kivoilta ja antoisilta tuntuneet teemat tuntuvat menevän ihan ohi tai kovalla vaivalla tehtyyn postaukseen ei saakaan juuri reaktioita. Uskon kuitenkin, että kyse on enemmän juuri tästä koko some-kulttuurin muutoksesta. Mutta kyllä täällä siis epäsäännöllisen säännöllisesti seuraillaan, vaikka ei niin usein ehdikään ilmoitella itsestään. :)

  ReplyDelete
 15. Itse olen vähentänyt kommentointia hirveesti, enkä taida ole kommentoinut sulle muuttosi jälkeen. Luen silti blogiasi usein, mutta jotenkin se kommentointi on vain unohtunut. Pitäisi ite petrata taas kommentoinnissa, kun itsekin tietää kuinka kiva niitä kommentteja on saada :)

  ReplyDelete
 16. Kiitos Daphne ja ihana kuulla, että siellä olet! <3

  ReplyDelete
 17. Saman huomasin. Välillä mietin, pitäisikö kirjoittaa jotakin täysin sopimatonta asukuvien väliin ja katsoa, huomaisiko kukaan edes! :D

  ReplyDelete
 18. Voi sinua pientä, mutta ihana kun olet siellä! <3
  Musta lähinnä tuntuu, että valitettavasti kommentointi vaan yleisesti on vähentynyt. Niin moni sitä sanoo ja nyt sinäkin olet tehnyt saman huomion. :(

  ReplyDelete
 19. En itsekään ole kuin kolme vuotta blogiani kirjoittanut, mutta tosiaan jo siinä ajassa on tullut huomattua se kommentoinnin vähentyminen.
  Eihän se kommenttien tai seuraajien määrä kerro niistä kävijämääristä.
  Itse kaipaankin sitä kommentoinnin tuomaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa. :)

  ReplyDelete
 20. Ehkä kommentointi on vähän kausittaista! Helposti asukuvat katsoo läpi, muttei keksi niistä mitään erillistä kommentoitavaa ja sitten jättääkin kokonaan kirjoittamatta mitään. Pitää koittaa skarpata kommentoinnin kanssa! ps. Sun tukka on ihana! <3

  ReplyDelete
 21. Nyt kirjoitat Reetta asiaa! Oon huomannu saman myös matkablogipuolella ja usein tuntuu siltä, että vaikka yksittäisiä lukijoita olisi useampi tuhat kuussa, ei kommentteja kuitenkaan tuu kuin muutamia per postaus ja lähes aina tutuilta ja muilta bloggaajilta. Olis kiva tietää ketä muita siellä ruudun toisella puolella oikein on, ettei tuntuis siltä että sitä huutelee vaan yksin pimeään blogia päivittäessä. Täytyy itsekin ryhdistäytyä ja ruveta kommentoimaan kaikkia postauksia jotka nostaa hymyn huulille tai kiinnostaa. Näin tapasin aiemmin tehdä, sillä onhan kommenteista syntyvä vuorovaikutus kuitenkin parasta mitä tämä bloggaaminen tarjoaa... :)

  ReplyDelete
 22. Itse ainakin syyllistyn vähäiseen kommentointiin, mutta olen aina ollut huono kommentoimaan. Yksi syy vähäiseen kommentointiin on bloglovin' ja kännykällä lukeminen. Tällöin ei vaan tule niin helposti kommentoitua kun tietokoneella luettaessa, vaikka kaikki postaukset luenkin.

  ReplyDelete
 23. Voi että! Ei se vika sussa ole. Portaalin vaihtamista ei kaikki lukijat huomaa tai muista laittaa uutta lbogia lukulistalle, ja varsinkin aktiiviset lukijat, jotka eivät ole klikanneet itseään lukijaksi blogloviniin tai bloggeriin ovat hukassa, että mihin se katosi! Minäkin haluaisin vaihtaa, mutta en verkoston takia uskalla... :) Mä oon myös ottanut tavoitteeksi kommentoida enemmän, ja oon päivittäin kommentoinut tosi monia blogeja, joita fb-ryhmissä on. Kun tietää tunteen, kun näkee uuden kommentin, niin haluaa saada hyvän mielen muillekin :) Elä lannistu! ♥

  ReplyDelete
 24. Itse olen ainakin vähentänyt kommentointia, koska todella monissa (varsinkin isoimmissa) blogeissa sensuuri on mennyt mielestäni överiksi. Varmasti sitä turhaa kuraa tulee, jota ei haluta julkaista, mutta jotenkin monissa blogeissa on alettu tulkitsemaan kaikki vastakkaiset mielipiteet ilkeilynä/riidan haastamisena ja koen sen todella kovana motivaation tappajana. En jaksa alkaa kirjoittamaan asiallista vastaa argumenttia kun oletusarvona on heti mielessä, että bloggaaja kuitenkin kokee sen hyökkäyksenä.

  ReplyDelete
 25. Mä kommentoin kyllä lähes aina blogiin kun käyn, mutta omaa kommentointia vähentää nämä Bellan, ID:n yms. pohjat, missä on pakko laittaa sposti, nimi yms. kenttään. Bloggerissa kommentointi on helpompaa ja nopeampaa. Joskus luuri muistaa nämä nimet ja ehdottaa niitä, joskus ei, jolloin en jaksa niitä puhelimella näpytellä. Mutta samaa mieltä, jos ei saa kommentteja tulee jotenkin epäonnistunut olo!

  ReplyDelete
 26. Luen itsekin blogiasi säännöllisesti ja oikeastaan kaiken mitä olet viime aikoina kirjoittanut. Minä löysin blogisi muuttosi jälkeen.
  Johtuisikohan kommentien väheneminen siitä, että blogeja on jo niin paljon tarjolla, että enää ei viitsitä kommentoida, vaan selataan blogit läpi kuin naistenlehdet hammaslääkärin odotusaulassa. Sen kummemmin pysähtymättä ajattelemaan lukemaansa ja katsomaansa. Se on todella harmi, jos suuntaus on tällainen, koska jokainen bloggaaja näkee vaivaa ja käyttää aikaansa ihan jokaisen kirjoituksen eteen. Itse kommentoin kirjoituksiin, joka pysäyttää itseni tai kirjoituksessa on jotain itselle tärkeää, tuttua, kiinnostavaa, kaunista, pysäyttävää.. Jotain, joka saa kirjoittamaan edes muutaman sanan.

  ReplyDelete
 27. Täällä ollaan! Ei hätää. Hyvä kirjoitus, sillä itsekin tiedän että lukijoita blogissani käy, mutta kukaan ei viitsi koskaan jättää mitään muistoksi käymisistään ja se on todella ikävää :) Vaikka kirjoittaisikin omaksi huvikseen, on se kumminkin aina kivaa saada kommentteja. Itse ainakin saan niin harvoin vielä palautetta että pomppaan joka kerta puolimetriä tuolistani ilmaan kun huomaan niitä saaneeni.

  ReplyDelete
 28. Täällä ollaan ihanainen <3
  Mä huomasin et mun kommentointia on vähentänyt ainakin se että luen enempi puhelimella blogeja, ja laiska kun on niin varsinkaan muita kuin bloggerin blogeja en jaksa kommentoida kun pitäisi näpytellä kaikki tiedot (siis esim. blogin sähköposti, joka on hirveä rimpsu) :) Olen luvannut ryhdistäytyä ja aloittaa sen kommentointikampanjankin taas pian uudestaan :)

  ReplyDelete
 29. Tää on kyllä niin totta ja harmillista. Lähes jokainen bloggaaja sanoo samaa ja oon itsenkin ihan samaa mieltä asiasta! Oon myös monesti miettinyt että puhuisin tästä, mut jotenkin ei oo vaan saanut aikaiseksi. Ehkä mäkin rohkaistun ja tätä kautta myös moni muu avais suunsa asian kanssa, niin saataisiin ehkä liikettä kaikkien pääkoppaan (myös omiimme), sillä se kommentointi on tän asian juttu, eikä sitä pitäis unohtaa :)

  ReplyDelete
 30. En ole lukenut blogiasi aiemmin, vaan päädyin tähän tekstiin MouMoun facebook-linkin kautta. Olen kyllä huomannut ihan lukijanakin, että siinä missä kommentteja oli joskus useita kymmeniä, nyttemmin useimpiin postauksiin tulee ehkä korkeintaan 5-10, ellei ole jotain poikkeuksellista. Tiedän myös itse kommentoivani vähemmän kuin joskus. Osatekijänä tässä on ainakin minulla se, että luen blogeja pääosin kännykästä. Toisin kuin joku ylempänä oletti tämän olevan kommentoimista helpottava tekijä, ainakin minusta kosketusnäytöllä kirjoittaminen on niin rasittavaa, että kommentoin vain, jos on jotain ihan oikeaa sanottavaa, ja sittenkin mielellään lyhyesti. Välillä on postauksia, jotka herättävät ajatuksia, mutta en juuri sillä hetkellä osaa muotoilla niitä tekstiksi, joten ajattelen, että kommentoin sitten, kun olen koneella, ja useimmiten se jää vain aikeeksi. Joko en muista, tai sitten oma kommentti ei enää tunnu niin tähdelliseltä. Tästä päästään siihen toiseen kommentointiani vähentäneeseen tekijään: niin sanotusti kaikki on jo nähty, eikä ole mitään lisättävää. Olen lukenut aktiivisesti blogeja reilut viisi vuotta, ja niitä on tullut lukulistalle koko ajan lisää. Vaikka edelleen luen päivittäin, ja vakiona seuraamiani blogeja on kiva lukea, aika harvoin postauksissa on mitään kovin ajatuksia herättävää, ja samat teemat toistuvat niin samoilla bloggaajilla kerrasta toiseen kuin eri bloggaajien välillä, ja ei vaan ole enää mitään uutta sanottavaa. Samaan aiheeseen olen saattanut kommentoida joskus aiemmin, samaan tai eri blogiin, ja mielipide ei ole välissä muuttunut, joten tuntuu turhalta toistella itseään, vaikka olisinkin sen kommentin jättänyt aiemmin jollekin muulle. Itse en ole ikinä ollut "ihana paita <3" -tyyppiä, vaikkei niissäkään kommenteissa tietysti mitään vikaa ole, mutta itse kommentoin vain jos on (muutakin) asiaa. Noin yleisesti tuntuu, että älypuhelimet eivät helpota kommunikaatiota, vaan aiheuttavat sen, että koko ajan etsitään jotain uutta ja keskittymiskyky on todella lyhyt. On esimerkiksi todella rasittavaa yrittää sopia ihmisten kanssa asioista, kun moni tekee sitä, että lukee viestin (oli se sitten pitkä tai lyhyt) kännykästä odotellessaan jotakin, ja ei syystä tai toisesta ehdi/pysty/jaksa/halua vastata saman tien ja sitten koko asia unohtuu, ja joudut kyselemään perään, kun ei ole seuraavanakaan päivänä kuulunut mitään, vaikka asialla on kiire. Sorrun tähän toki joskus itsekin, mutta se ei poista sitä, että toisena osapuolena on ikävä olla, varsinkin jos samassa keskutelussa on monta ihmistä ja odotellaan osalta vastauksia, että saadaan jotain päätettyä. Siinä, että kaikki on saatavilla koko ajan on hyvät ja huonot puolensa...

  ReplyDelete
 31. Täältä olet kyllä saanut yhden lukijan lisää muutettuasi portaaliin, no worries :) Ja samaa mieltä olen, kommentointi blogeissa on hiipunut todella paljon ja se surettaa - itse yritänkin mahd. paljon kommentoida vaikka vain sanomalla jotain positiivista päivän asusta tai hiuksista, pienetkin kehut tsemppaa todella paljon :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  ReplyDelete
 32. Mä olen huomannut aika lailla saman jutun, tai että ne muut, kuin "blogikamut" on vähentäneet kommentointiaan selvästi. :/ Mut mä lasken kyllä olevani ainaskin täällä sun tontilla aikas ahkera kommentoija, vai? ;) Ainakin mun ajanpuutteen huomioden, haha... :D

  ReplyDelete
 33. Täällä ollaan! Niinku oon sanonu face to face niin luen aina sun kaikki postaukset:) Kato kun itellä on niin kankea kieli ja vähäinen sanavarasto, niin tulisi aina niin samantapaisia kommentteja tyyliin "ihana asu", "onpa ihana asu" "voi kun ihana asu", niin ei sitä sitten kehtaa aina mennä sillä samalla setillä! Sun pitäis laittaa välillä jotain ihan kamalaa päälles (vaikka sun päällä kaikki taitaa näyttää hyvältä), niin sitten vois taas iloisesti yllättyä seuraavasta asusta.,.

  Mutta siis vakavasti sanottuna sulle on kyllä aina kiva kommentoida, kun vastaat aina niin ihanasti. Mutta varmaan blogikulttuuri elää koko ajan muutoksessa ja voihan olla, että kommentoinnissa esiintyy yleisesti jotain aaltoliikettä. Mutta on tietty voinu käydä niinkin, että seurataan entistä useampia blogeja ja luetaan ne sitten vastaavasti nopeammin eikä pysähdytä laittamaan kommentteja. Nekään, joilla on sujuvampi ulosanti:D

  Mutta hei, ajattele, jos alkaisin kommentoida täällä blogissasikin harva se päivä, kun jo piipahtelen liikkeessäsikin niin usein, että saranat kuluu ovissa... Johan sulla menis hermot!

  ReplyDelete
 34. Tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun blogiasi luen, mutta kun käsky kävi niin kommentoidaan nyt!:) Tunnistan itseni tästä, sillä vaikka luen lemppariblogejani päivittäin ja viikoittain selailen randomisti muita blogeja etsien uusia lemppareita tai muuten vain lueskellen, en kommentoi kovin usein. En tiedä miksi en kommentoi. Jotenkin kai tuntuu siltä, että ei nyt minulla voi olla mitään sanottavaa bloggaajalle, ainakaan semmoista mikä tätä kiinnostaisi.Toisaalta tiedän itsekin aikoinani blogeja kirjoittaneena että kommentit ovat parasta siinä hommassa. Ristiriitaista. Myös ihmisten kommentointia voi vähentää, jos he ovat lukeneet blogien kommenttiosioita ja bloggaaja on vastannut kommentteihin "ei kivalla" tavalla. Tai se että usein paljon kommentteja saavat vastaavat "kiitti" tai vain " :)", minkä ymmärrän senkin jos on paljon vastattavaa. Joskus ei vastata mitään ja joskus taas mahdollinen kommentoija voi miettiä ettei itse tule vastausta näkemään jos ei ole ilmoitusta eikä muista tulla kurkkimaan. Onhan näitä syitä :D Mutta kuitenkin, pitäisi vain näin lukijana muistaa kirjoittaa niitä kommentteja! :) Kivaa päivän jatkoa ja kevään alkua sinulle!

  ReplyDelete
 35. Ja tuli mieleen että tosiaan yhä enemmän tulee luettua blogeja nykyään kännykän kautta jolloin kommentointi ei ole ihan niin joutuisaa kuin tietokoneella näpytellen.

  ReplyDelete
 36. Lukemassa tulee käytyä mutta valitettavan usein jää kommentoimatta vaikka olisi kommentoitavaakin.:)

  ReplyDelete
 37. Mä kans muutin portaalin tässä keväällä ja tuntui kuin kommentointi olisi loppunut siihen. Ei kai ihmiset oikeasti ole niin laiskoja, että kommentointilomake on ihan ylikova homma täyttää?

  Itse olen ennemminkin lisännyt kommentointia muiden blogeihin kuin vähentänyt. Hmph.

  ReplyDelete
 38. Kommentit on kyllä aina niin kivoja saada! Ja on niitä kiva kirjoittaakn... En vaan tiedä miksei niin usein tuu sitä tehtyä.. Vuorovaikutus ja samanhenkisten ihmisten löytäminen kun kuitenkin on aivan parasta! :)

  ReplyDelete
 39. Täällätäällä! Ja sama ilmiö valitettavasti huomattu :( Sekä kommentoinnin, että tykkäysten kanssa

  ReplyDelete
 40. hyviä pointteja esitetty täällä kommenteissa, kyllä supersuosittujakin blogeja lukiessa huomaa että nykyään kommentteja kirjoitellaan paljon vähemmän.

  oon lukenut joidenkin (ex)bloggaajien sanovan, että blogit on tässä vaiheessa jo vähän kuoleva formaatti ja osittain oonkin samaa mieltä. blogien kulta-aika oli tavallaan ehkä 2010-luvun alkupuolella, jolloin blogit olivat supersuosittuja myös yläaste- ja lukioikäisten keskuudessa. nykyään taas teinien lempparisomeja ovat etenkin instagram ja youtube. youtubessa suosittujen vloggaajien kommenttibokseihin sataa nyt nuorilta satapäin niitä lyhyitä kehu- ja "mistä toi paita on"-kommentteja, joita ennen blogeihin kirjoitettiin. youtubessa kommentointi on helppoa, nopeaa ja mobiiliystävällistä (samoin kuten instassa) ja kommentointikulttuuri muutenkin erilaista. blogeissa jotenkin kommentteihin on nykyisin tapana panostaa hieman enemmän ajatuksellisesti, ja itseltä monesti ainakin jää kommentoimatta, jollen saa fiksuja lauseita nopeasti muodostettua. myös portaalien vaatima nimen ja s-postin kirjoittaminen on välillä "ihan hirvee vaiva". :D

  anyway, blogeja seitsemisen vuotta kirjoittaneena ja seuranneena mielenkiinnolla seuraan edelleen tätä sosiaalisen median kehitystä ja sitä, että mikä on seuraava ns. hittisome. koska lopulta siellä missä nuoret, ovat myös mainostajat :D hyvää kevättä & vappua sulle!

  ReplyDelete
 41. No mutta ihanaa, että olet siellä! <3
  Ja kyllä, aion nyt itsekin ruveta aktivoitumaan vielä lisää tämän kommentoinnin kanssa. :)

  ReplyDelete
 42. Voi kiitos ihana Jasmin! <3
  Tuli ihan liikkis fiilis sun kommentista. *pus*

  ReplyDelete
 43. Kiitos Mira kommentistasi ja kauniista sanoistasi! <3

  Muistaakseni tuohon kommentointiin ei vaadita kuin nimi/nimimerkin + sähköpostiosoitteen kirjoittaminen. Ja kerran kun ne laitat niin mulla ainakin muilla vastaavilla sivustoilla kone muistaa, että mitä kohtiin on täytetty. :)

  ReplyDelete
 44. Mulla taas on käynyt niin, että tulee aika useinkin kommentoitua postauksia kännykällä kun kivoja linkkejä vaikka facesta bongaan.
  Mutta nämä on varmasti juuri niitä tottumuskysymyksiä. :)

  Jep, helposti se meen asiassa kuin asiassa niin, että kun joku on jo ehtinyt sua ennen vaikka kommentoimaan niin ajattelee, että ei mun enää sitten tarvitse.

  Kiitos, että olet siellä Camilla! <3

  ReplyDelete
 45. Vaikka en ole kirjoittanut kovin kauaa aikaa niin samaa ilmiötä ihmettelen itsekin ja olen siitä keskustelut muutaman kanssa. Tiedän kuinka tärkeää vuorovaikutus lukijoitten/kommentoijien kanssa on, mutta entä jos sitä kommenttia ei tule nii mistä sen vuorovaikutuksen repäisee. Tuntuu tyhjältä kirjoittaa ja miettii mitä voi antaa lukijoilleen. Harmillista. :/ Ja tää oli sellainen postaus joka toi ajatuksia ilmoille, siksi oli pakko kommentoida.

  ReplyDelete
 46. Kiitos Jenni kommentistasi, olen ihan otettu kun bongasin sinut täältä! <3

  Kommenttisi oli täyttä asiaa ja olen itsekin huomannut tuon saman - Instagramin suosio on kasvanut niin räjähdysmäisesti, että tykkäyksiä satelee sinne enemmän kuin mihinkään muuhun käyttämääni sosiaalisen median kanavaan. Tunnustaudun itsekin suureki IG addiktiksi.

  Maailma muuttuu, mutta tämä postaus ainakin todisti sen, että vuorovaikutus ei kokonaan ole kadonnut. :)

  ReplyDelete
 47. Mutta ihanaa, että olet kuitenkin kulkenut matkassa mukana tänne uuteenkin osoitteeseen, kiitos siitä! :))

  ReplyDelete
 48. Tää oli kyllä niin Iinamainen kommentti, repesin! :D
  Mutta joo, tätä voisi ehdottomasti testata!! :D
  Olet ihana! <3

  ReplyDelete
 49. Tuokin on ihan totta!

  Kiitos Reetta ja ihanaa, että olet siellä! <3

  ReplyDelete
 50. Kiitos Kea huipusta kommentistasi! <3

  Näinhän se on, tuntuu jotenkin tyhmältä vaan huudella menemään kun ei sitä kaikua tule takaisin lainkaan!
  Vuorovaikutuksen perään kuulutan ehdottomasti itsekin! <3

  ReplyDelete
 51. Eihän se kommentointi kaikilta voikaan luonnostaan tulla, mutta ihana kun nyt kommentoit ja tiedän, että täällä käy juttuja lukemassa yksi Sikkekin. :)

  ReplyDelete
 52. Hei Annika ja kiva kun kommentoit! :)

  Noikin on oikein hyviä pointteja,
  Sun tavoite kuulostaa hyvälle, aion itsekin ottaa tuon tavoitteen käyttöön. :)

  ReplyDelete
 53. Nyt puhutaan varmaan kuitenkin aika pienestä marginaalista tällaisen sensuurin suhteen.
  Itse nimittäin olen ennemminkin törmännyt välillä siihen, että miksi ihmeessä joku bloggaaja julkaisee jotain niin kamalaa, mitä kommenttien joukossa olen nähnyt.

  Haluan pitää blogissani hyvän ilmapiirin yllä. Mitään soopaa en tänne suostu julkaisemaan, mutta rakentava palaute on aina tervetullutta. :)

  ReplyDelete
 54. Pakollisia tietojahan ei ole kuin sähköposti ja nimi/nimimerkki. :)

  Jep, kun on itse vääntänyt kovalla vaivalla ja tuntien työllä jonkun postauksen ja sitten kommentteja tulee se pyöreä nolla niin ei siitä kyllä hyvä fiilis jää itselle.

  ReplyDelete
 55. Ihana kuulla, että löysit blogini juuri muuttoni jälkeen. <3

  Toi on hyvä huomio! Blogien määrä tosiaan on valtava niin ehkä niitä selataan lehtien tyylisesti, eikä välttämättä edes muisteta, että tekstien takana onkin lehden toimittajan sijaan bloggaaja.

  Kiitos kommentistasi ja toivottavasti pysyt matkassa mukana jatkossakin! :)

  ReplyDelete
 56. Kiitos Saana, että pidit kirjoituksestani ja myös jaksoit kertoa sen. <3
  Toi on niin totta, kommenttien saaminen on aina kivaa!

  ReplyDelete
 57. Ihanaa että olet siellä! <3

  Kännykkään ei taida tietokoneen tapaan tallentua ne täytetyt kohdat? Monet kun tuntuvat sanovan tuota samaa. :)

  ReplyDelete
 58. Jep, tämä tosiaan on valitettavasti ilmiö, eikä vaan sellainen "musta tuntuu nyt tältä" tyylinen juttu.

  Toivon todella, että tämän postauksen myötä moni muukin uskaltaisi ottaa asian puheeksi. Itsekin pyörittelin tämän kirjoittamista mielessäni KAUAN, mutta kun se oikea fiilis iski niin sitten se teksti tuli kuin itsestään. :)

  ReplyDelete
 59. Kiitos kommentistasi Lotta! :)

  Todella hyviä pointteja nostit esiin ja hei oon niin samoilla linjoilla ton kanssa, että on superärsyttävää kun luetaan kiireessä, eikä viestiin sitten myöhemminkään vastata mitään. Tuntuu, että kiireestä on tullut uusi tekosyy kaikkeen mahdolliseen!!

  Toivottavasti nään sinua täällä jatkossakin! <3

  ReplyDelete
 60. Voi miten ihana kuulla, kiitos kun kerroit! <3

  Jep, ei tässä muu auta kuin aktivoitua itsekin entistä enemmän kommentoinnin suhteen. :)

  ReplyDelete
 61. Toi on kyllä niin kurja juttu. :(

  Sun kommentit on aina superpiristäviä, ihana kun olet siellä! <3

  ReplyDelete
 62. Kiitos ihanasta kommentistasi Hanna! <3

  Kuule tervetuloa vaan tänne ja Ceciliin ihan niin usein kun siltä tuntuu! :)

  ReplyDelete
 63. Kiitos Nede kommentistasi ja huippua kuulla, että kommentoit, vaikka löysit tiesi tänne vasta ensimmäisen kerran. :)

  Olen samaa mieltä tuosta - jos kommenttiin ei vasta mitään tai vastaaminen kestää tolkuttoman kauan (kuten minulla nyt tähän kesti vastata, anteeksi siitä) niin en jaksa sellaisiin blogeihin enää kommentoida lainkaan.

  Eihän siitä kommenttien tuomasta vuorovaikutuksesta saa mitään irti jos ei kommentoijaa voi huomioida sen verran, että hänelle jotain vastaisi.

  Kiitos ja ihanaa kevään alkua sinulle! :)

  ReplyDelete
 64. Mutta ihanaa sekin, että käyt kuitenkin lukemassa. :)

  ReplyDelete
 65. Niin, sitä minkäkin olen miettinyt ja monet sen asian ovat täälläkin nostaneet esille. Toisille juuri se tuntuu olevan se kommentin jättämisen este, toiset taas ajattelevat ettei heillä ole mitään fiksua sanottavaa.

  Kommentit on kivoja, joten toivottavasti ne eivät lopu ajan kuluessa kokonaan!

  ReplyDelete
 66. Viimeinen lauseesi todellakin kiteyttää koko asian pointin, kiitos! :)

  ReplyDelete
 67. Kurjaa! :(

  Mutta kiva että olet siellä! :)

  ReplyDelete
 68. Itse en usko blogien olevan mitenkään kuoleva formaatti, mutta rinnalle vaan on somen myötä tullut niin paljon muutakin, että ehkäpä juuri se syö sitä kommenttien määrää.

  Mielenkiinnolla jään itsekin seuraamaan, että mitä maailma tuo tulevaisuudessa tullessaan. :)

  Kiitos kommentistasi ja mukavaa kevättä sinullekin! :)

  ReplyDelete
 69. Jep, jos ei saa mitään palautetta niin on vaikea tietää, että oliko postaus kiinnostava vaiko ei. Ja tosiaan ilman kommentteja on sitä vuorovaikutusta vaikea repäistä.

  Kiitos kun kommentoit ja toivottavasti joskus joku toinenkin postaukseni tuo sinulle niin paljon ajatuksia, että tartut näppäimistöön uudelleenkin. :)

  ReplyDelete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.