Ice latte with mint

July 5, 2015

Viimein maltoin laittaa kirjan syrjään ja tulla parvekkeelta sisälle koneen ääreen. Olo on rentoutunein aikoihin. Olen koko viikonlopun ollut ulkona ja nauttinut auringosta. Eilen aamulla kävimme Tomin kanssa torilla ostamassa mansikoita ja nauttimassa lämpimästä aamusta. Join torilla latten ja mietin, että jotenkin se ei vaan kesällä maistu niin hyvälle kuin yleensä. Sain loppuvuodesta yhteistyön tiimoilta Nespresson kahvikoneen, johon kiinnyin siitä hetkestä kun ensimmäiset lattet sen kanssa oli tehty. Torilla istuessani tajusin, etten ole tehnyt sen kanssa latteja aikoihin. Starbucksissakin olen juonut pelkkiä ice latteja.

Tänään päätin ottaa kahvikoneen takaisin käyttöön ja valmistaa ekan kerran ikinä ice latten kotona - olinhan kesäkuun alussa käynyt ostamassa uusia kahvikapseleitakin siihen. Eilen laitoin pakkaseen jääpaloja ja ostin kaupasta minttua. En tiedä, että mistä ihmeestä ajatus ice lattesta kera mintun tuli päähäni, mutta kokeiluun idea oli saatava.Valmistin koneella vaniljan makuiset latte macchiatot rasvattomaan maitoon ja nostin ne jääkaappiin. Kun kahvit eivät olleet enää kuumia niin lisäsin sekaan muutaman mintunlehden ja jätin juomat kylmään. Jääkaapissa kahvit taisivat olla kaikkiaan noin kolme tuntia. Sitten lisäsin jääpaloja ja rasvatonta maitoa, jotta saisin juomista mahdollisimman raikkaat. Koristeeksi laitoin vielä mintunlehtiä. Sokeria en lisännyt juomaan lainkaan, koska mielestäni makeus veisi ehdottomasti ajatuksen raikkaasta juomasta pois.

Juomaa maistettuani oli mielessä vain yksi sana, NAM! Minttu ja vaniljakapselista tehty kahvi olivat todella raikas yhdistelmä. Kun mintun lehden pureskeli ja päälle hörppäsi ice lattea niin se oli vaan älyttömän hyvää. Täydellinen kuuman kesäpäivän juoma sanoisin.

Miltä tämä mintun ja kahvin yhdistelmä sinusta kuulostaa? Lähteekö kokeiluun? 

Leppoisaa kesäiltaa kaikille! ♥

SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

7 comments:

 1. Oi, miten hyvältä kuulostaa ja näyttää!! En olekaan koskaan kokeillut jääkahvin tekoa kotona, mutta tämän postauksen innoittamana on varmasti munkin viimein kokeiltava :)

  ReplyDelete
 2. Loistavaa jos sait inspiksen tästä! Jään odottelemaan, että millainen sun jäälattesta tulee. <3

  Mä kanssa oikein ihmettelin, että miksi en ole ennen tajunnut tehdä tällaista itse. Onneksi tein, tulee varmasti tehtyä uudelleen monet kerrat. :)

  ReplyDelete
 3. Ooooh vau! Tässä vois vihdoin olla se syy, joka saa mut hankkimaan kahvikoneen. :D Tai sit teen vaan perinteisen jääkahvin moccamasterilla ja lyön ton äsken ostamani minttupuskan sekaan. Mahtavaa maanantaita sinne! :)

  ReplyDelete
 4. Tää on kyllä kieltämättä aika näppärä toteuttaa juuri kahvikoneen avulla! ;)
  Mutta pääasia on se, että heitän mintut kehiin ja maistelet kesäjuomaa! :D

  Kiitos samoin ihana! <3

  ReplyDelete
 5. […] tuntuukin olevan varsin yleinen osa ihmisten aamupalasmoothieita, mehuja ja toisinaan myös latteja, en muista, että olisin sitä itse milloinkaan (milloinkaan) tuoreena […]

  ReplyDelete
 6. […] tuntuukin olevan varsin yleinen osa ihmisten aamupalasmoothieita, mehuja ja toisinaan myös latteja, en muista, että olisin sitä itse milloinkaan (milloinkaan) tuoreena […]

  ReplyDelete
 7. Jäälaten saa tehtyä kotonakin nopeammin ja ilman erilaisia vempeleitä, kuhan kotoa löytyy tavallinen kahvinkeitin :-) Itse ainakin oon testannut hyväksi eli jotta juoma pysyy viileänä niin jääpaloja on oltava, mutta niissä vesi korvataankin suoraan todella vahvalla kahvilla ja lasiin kaadetaan ainoastaan maitoa ja lisätään jääpaloja joukkoon ja annetaan muutamien sulaa ennnen kuin tarjoillaan :-) Saattaa olla hieman laimeamman makuinen kuin tuo sun oma versio mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen!

  ReplyDelete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.