Ripsibisneksen monet kasvot

July 22, 2015

Olen aloittanut mielessäni tämän postauksen kirjoittamista lukuisia kertoja ja sitten taas pyyhkinyt kaiken pois ja aloittanut alusta. Aloittaminen on aina niin vaikeaa, varsinkin silloin, kun aihe koskettaa itseä henkilökohtaisesti. Tämä aihe on kuitenkin se, joka tuo leivän pöytääni ja mahdollistaa sen, että minulla on työpaikka johon mennä. Harva kauneudenalan uusi tulokas on levinnyt niin nopeasti kuluttajien tietoisuuteen kuin ripsienpidennykset. Kynsimarkkinat kasvoivat hitaasti, mutta varmasti, kun taas ripsibisnes kasvoi räjähdysmäisesti heti Suomeen rantautuessaan, eikä tämä suunta ota laantuakseen.

Olen tehnyt ripsipidennyksiä nyt reilun kuuden vuoden ajan ja siksi voinkin todeta, että olen nähnyt aikalailla kaiken niin hyvässä kuin pahassa. Olen lukenut median ryöpytyksen siitä, miten ripsipidennykset allergisoivat ihan älyttömästi, mutta harvassa jutussa on ollut mainintaa siitä, että oikein tehtynä ripset harvemmin aiheuttavat oireita. Eihän maailmassa ole mitään takuuvarmaa juttua jolle kukaan ei olisi allerginen, mutta tämän kuuden vuoden aikana on allergiatapauksia ripsien suhteen osunut kohdalleni todella vähän siihen nähden, että miten paljon niitä olen tehnyt. Kun ripset on tehty väärin saattavat silmäluomet oireilla ihan vaan sen takia, eikä tällöin kyse ole välttämättä allergiasta.

Kun aloitin ripsien teon oli se ylellisyyttä. Luksuspalvelu, jolla oli sen mukaiset hinnat. Pian kuitenkin ripsien suosio kasvoi niin paljon, että pimeitä tekijöitä alkoi pompahdella sieltä sun täältä. Kysynnän suuruus kasvatti tarjontaa, mutta ei mitenkään positiivisessa mielessä. Ihmiset tottuivat siihen, että 40€ ensilaittoja on olemassa. Toteankin nyt, että Suomen verotuksella ja yrittäjän pakollisilla kuluilla ei 40€ ensilaittoja ole olemassakaan! Itse en olekaan missään kohtaan lähtenyt mukaan tähän naurettavaan hintojen poljentaan - ennemmin kilpailen laadulla. Haluan, että minut muistetaan tekijänä kauniista ripsistä kuin tekijänä, jolla on naurettavan halvat hinnat. Laatu on se mikä tässä työssä maksaa, sillä huolella tehty ensilaitto vie minulta edelleen aikaa 1,5-2h, koska haluan tehdä työni hyvin.

Olen korjannut muiden tekemiä ripsiä niin paljon, että ihan ahdistaa. Ahdistaa siksi, että sitä paskaa jälkeä on liikkeellä ihan liikaa. Mutta mitä voi odottaa jos ilman koulutusta tilataan tuotteet ulomailta ja aletaan vaan tekemään!? En nyt kuitenkaan väitä, että kaikki pimeästi ripsiä tekevät olisivat huonoja tekijöitä ja kyllä sitä kuraa valitettavasti tulee ihan virallisista liikkeistäkin. Erona vaan on se, että kun menet pimeälle tekijälle ei sinulla ole mitään takuita siitä, että millaisilla tuotteilla hän työskentelee. Olen itse työskennellyt kahdella ammattilaissarjalla ja molempien koulutusten käymiseen vaadittiin y-tunnus. Myös tukun jäseneksi rekisteröityminen vaatii y-tunnuksen. Ilman tätä tunnusta on mahdotonta tehdä ostoksia suomalaisista tukuista. Kun ulkomailta tilaa vaan jotain on hyvin mahdollista, että tuotteet ovat sellaisia, jotka esimerksi Suomessa ovat oikeasti kiellettyjä.

 
Netti on täynnä kauhukertomuksia ripsipidennyksistä. Joskus ajattelin niiden olevan keksittyjä, mutta tänä päivänä on pakko todeta, etten pidä enää mitään mahdottomana - en sen jälkeen millaisia ripsiä olen joutunut korjaamaan ja millaisia tarinoita olen asiakkailtani kuullut. Mielestäni surullisinta on se, että ripsiä halutaan niin valtavasti, mutta silti niistä ei olla valmiita maksamaan ja sitten itketään kun ylä- ja alaripset ovat liimaantuneet yhteen ja tekijä on joutunut leikkaamaan saksilla silmäsi auki. Onko oikeasti ikinä niin, että halvalla saisi sitä parasta laatua? Niin kauan kun on kysyntää, on myös tarjontaa. Haluankin korostaa, että sinulla on elämäsi aikana vain yhdet silmät, vaikka ripset ovatkin uusiutuva luonnovara.

Kun ripset on tehty oikein, eivät ne ole vaaralliset, eivätkä ärsytä silmääsi. Ripsipidennysten ei kuulu tuntua lainkaan. Itselläni on ollut ripset kuusi vuotta putkeen. Keväällä pidin niistä pienen tauon, mutta nyt minulla on taas pidennykset, koska ne helpottavat arkeani huomattavasti. Tuon lyhyen tauon aikana kävin piilolinssitarkastuksessa, jonka yhteydessä silmäni tutkittiin. Optikkoni ei ollut uskoa, että miten hyvässä kunnossa silmäni ovat vaikka olen käyttänyt piilareita yli kymmenen vuoden ajan ja kärsin myös siitepölyallergiasta. Mitään haittaa ripisipidennyksien jatkuvasta käytöstä ei siis ole silmilleni ollut.

Mikä sai minut kirjoittamaan tämän postauksen juuri nyt?

Syitä on monia, mutta yksi isoimmista syistä on se, että olen huolissani. Olen kuulunut nyt jonkin aikaa Facebookissa erääseen ripsiryhmään ja herännyt siihen, että miten huolestuttavaan suuntaan ripsibisnes on menossa. Tuntuu, että jotkut tekijät liimaavat silmiisi ihan mitä vaan, että saisivat vain rahaa. Kauniiden ripsipidennysten tekoon tarvitaan harjoittelua, kärsivällisyyttä ja omistautumista. Jos joku mainostaa tekevänsä ripsien ensilaiton tunnissa, niin älä mene. Jos ripset tekee siinä ajassa, on ne varmasti liimattu klimppeihin tai ripsikuituja on käytetty todella vähän.

Toivon, että tällä alalla vielä jossain kohtaa laatu ja ammattitaito voittavat ne halvimmat ripset ihmisten miettiessä, että mihin sen ripsien ensilaiton menisi laittamaan. Laadukkailla ripsillä kun on se oma hintansa ihan syystä. Tyhjän saa pyytämättäkin.

Haluan myös kaikkien pimeiden tekijöiden ja heillä käyvien asiakkaiden miettivän, että haluatko todella tukea ja olla osa harmaata taloutta? 

Mitä ajatuksia tämä postaus herätti teissä? Entä millaisia kokemuksia teillä on ripsipidennyksistä? 


Kiitos kuvista: Erika / NUDE ja Liisa / Elizaveta ♥

SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

35 comments:

 1. Mä olen myös kokeillut erilaisia pidennyksiä eri ihmisten tekeminä. Parit ovat olleet laadukkaammat, yhdet tosi surkeat. Mutta kerta kerralta silmäluomet turpoavat. juuri laiton jälkeen seuraavana päivänä silmät ocat pahimmat. Yön aikana liima vaikuttaa silmissä, eikä silmiä ole vielä koskaan pesty. En uskalla enää kokeilla pidennyksiä koska mua pelottaa allerginen reaktio. Vaikka liimaa olis vaan pisara ripsissä, veikkaan että mun luomet reagois liimaN. Sä olet aivan varmasti yksi parhaista tekijöistä ja oon kade, että pystyt myös pitää ripsiä. Ne on niin kauniit. Samoin mun ystävällä on ollut jo vuoden putkeen, eikä mitään ongelmaa. Byhyy :D

  ReplyDelete
 2. Hyvä postaus! En edes itse tiennyt tätä kaikkea ripsipidennyksistä vaikka paljon niistä luulinkin tietäväni. Minulla on yhden kesän ollut, laitossa meni parisen tuntia ja oikeasti oli hyvät eikä silmät kärsineet :)

  Valitettavasti usein nuorilla naisilla asia joka merkitsee eniten, on raha. Ja juurikin nämä nuoret naiset ovat niitä jotka haluavat ripsipidennykset. Olen paikallisessa "palvelu" ryhmässä ja siellä kaupataan ripsipidennyksiä lähes poikkeuksetta 50e/eka laitto hintaan ja huolto 20-30€. Pimeänä tekevät tietysti. Todella harmillista niitä kohtaan jotka tekevät tätä leipänsä eteen. Hankala kilpailla rehellisellä työllä (verot yms.) tuollaisia polkuhintoja vastaan.

  Tsemppiä sulle ja toivon että se laatu ja rehellinen työ ratkaisee! :)

  ReplyDelete
 3. Mistä sen sitten pystyisi tietämään onko allerginen reaktio tullut huonosti laitetuista ripsistä vai onko ihan oikeasti allerginen liimalle? Ja jos on jo kerran joutunut kulkemaan lääkärin kautta kannattaako ripsiä enää ikinä kokeilla uudestaan?

  Itselläni oli ripset joskus puoli vuotta, sitten turposi silmäluomet :/ Olisin niin halunnut pitää niitä vielä, ne oli aika kivat!

  ReplyDelete
 4. Hyvä ja ajankohtainen aihe!
  Itsekkin olen käynyt kerran puoskarilla hinnan perässä ja sen mukaista oli jälkikin. Olen samaa mieltä, että pidennysten laittaminen ei kuulu sattua, siinä ei voi kestää 30min ja kun teipit otetaan irti, niin ei samalla revitä toisen ihosta palasta, niin, että veri lentää :-D

  Vaikka olen useassa eri paikassa käynyt ripsissä myös ammattilaisen käden alla, niin täytyy nyt kehua ja todeta, etten mistään ole ikinä saanut niin hyviä ripsiä kuin sinulta. Kiitos siitä! :)

  ReplyDelete
 5. Siksi olen sun asiakas!

  ReplyDelete
 6. Mahtava kirjoitus! Jos kukaan kommentoi että turhaa jeesustelua niin käyn päälle :D Oikein että joku vähän älähtää harmaata taloutta vastaan ja kertoo totuuksia :)

  ReplyDelete
 7. Missä liikkeessä teet töitä ja mitä liimaa/liimoja sinulla on käytössä? Olen itse käyttänyt pari vuotta sitten ripsipidennyksiä yli vuoden verran ja yks kaks tulin allergiseksi vai tulinko? Kertomuksesi mukaan olisi kiva päästä asiakkaaksesi kokeilemaan uudelleen kestääkö silmäni, tai luomeni :)

  ReplyDelete
 8. TilitoimistoyrittäjäJuly 23, 2015 at 2:56 PM

  Tämä on niin totta, niin totta. Miksi kukaan ostaa "pimeitä" palveluja, ottaa riskin josta kukaan ei vastaa ja ajaa samalla Suomen tilannetta Kreikan malliin. Veroja maksavat kauneusalan yrittäjät ovat tiukoilla ja
  sitten nämä pimeän työn tekijät nostavat yhteiskunnan tukia eli meidän veroeuroja. Muillekin aloille on saatu keinoja pimeän työn karsimiseen, miksei sitten tälle alalle?

  ReplyDelete
 9. Itselleni ei ripset sopineet ollenkaan, vaikka tuli käytyä useammalla eri tekijällä. Pidin puolisen vuotta ja omat ripset kärsivät jo siinä ajassa. Niistä tuli lyhyet ja ohuemmat. Nyt pari vuotta tuon kokeilun jälkeen olen saanut omat ripset normaalin näköiseksi risiiniöljyllä.
  Ja laittajat olivat kyllä ihan ammattilaisia, kaksi jopa oman alansa kouluttajia, eli varmasti ihan laadukkaita ja ammattitaitoisia.
  Aika monella vaan näkee silmäluomissa sen jatkuvan pienen tulehdustilan ja turvotuksen. Itse ei ehkä kiinnitä siihen niin huomiotakaan, kun ripsinauha punoittaa vain pikkusen ja ilme on aamuisin vähän turvonnut. Niitä ei ehkä edes liitetä ripsiin. Tosiasiahan on se, että ei ne silmät, iho ja ripset siitä hirveästi nautikaan, vaikka ei suoranaista kärsimystä ilmenisikään...
  Ja outo villitys on myös tämä, että kaveripiirissä kilpaillaan, kenellä on pisimmät ripset. Mikä vastuu on ripsien tekijällä ilmoittaa reilusti asiakkaalle, ettei hänen omat ripset ja luomet ehkä kestä sitä painoa?

  ReplyDelete
 10. Hyvä postaus. Itee oo len puolitoista vuotta käynyt liikkeessä (huom!) Ja maksanut sen 40€. Laittaja otti aina vanhat pois ja laitt

  ReplyDelete
 11. Ja siis laittoi uufet. Ripset oli siis ihan huipoulaatua, mihin en ennen oo koskaan missään törmännyt. Ja asiakkaita riitti kun parin viikon päähän sai vasta aikoja. Harmillista kun ei tosiaan koskaan tiedä miten toinen laittaa ripsiä, ennwn kuin kokeilee.. :(

  ReplyDelete
 12. Aivan mahtava postaus! Hyvä Reetta!

  Ps. Kiitos kun pelastit ripseni! ;)

  ReplyDelete
 13. Minun ripseni maksavat 30 euroa. Saan ystäväalennuksen tekijältäni, joka on tehnyt ripsiä yli neljä vuotta. Hän on kosmetologi ammatiltaan, tehnyt ripsiä myös liikkeessä työkseen :) myös halvalla voi siis saada hyvää laatua ja jälkeä. Mutta hän onkin yksi harvoista! Meinaan, myös minun korviini on kantautunut niitä kauhutarinoita kun on jouduttu lähtemään sairaalaan "avaamaan silmät" kun ylä- ja alaripset on liimattu yhteen.. Ja nähnyt niitä kamalia kuvia kamalista "ripsistä" joissa on muutamia kuituja liimattu ällöttävinä kasoina vaan monen ripsen päälle!

  ReplyDelete
 14. Oot paras!!! Odotinkin jo tätä postausta! Asiaa! Mä oon just niin miettinyt tätä Suomen harmaata taloutta. Miten samat tyypit paheksuu Kreikan touhuja, mutta sitte tekee just samaa täällä meillä.

  ReplyDelete
 15. Ripsipidennyksistä mulla ei ole kokemusta, koska omat ripseni ovat niitä harvoja asioita joista olen ylpeä itsessäni. Sen sijaan rakennekynsiä vuonna 2006 ekaa kertaa ottaessani menin suoraan kalleimpiin liikkeisiin. Ei olisi tullut mieleenikään mennä halpaan, koska kun ne kerran maksavat paljon, halusin sitten kerralla hyvät. Musta on kasvanut hyvin nirso niiden suhteen, Helsingin nimekkäät kalliit paikat on vuosien aikana käyty läpi ja kolmesti olen löytänyt loistavan tekijän. Kaksi aiempaa vaihtoivat ammattia. Ja ne on vaan kynnet, niissä huono hygienia tai osaamattomuus ei ole lainkaan niin vaarallista kuin ripsissä. Jos haluaisin ripsienpidennykset, ihan satavarmasti raakkaisin pois vaihtoehdoista kaikki halpapaikat, koska... no, kaikki, mitä kirjoitit plus oletus siitä, että kalliilla paikalla on tarve pitää maine yllä ja tehdä aina huolella. Mun ekat kynnet kesti vuoden katkeamatta (siis tietty huollettiin kerran kuussa) ja kauhistuneena olen kuunnellut, kuinka joiltain kavereilta putoilivat kynnet viikossa. Nyt takana on puolentoista vuoden putki tässä työssä, missä teen jatkuvasti käsilläni (pelinhoitajan hommat) ja kynnet ovat tänä aikana kärsineet vain kerran yhden katkeamisen, vaikka en enää vuosien jälkeen osaa niitä varoa. Laadusta kannattaa maksaa, ja onneksi on myös niitä asiakkaita, jotka mun kaltaisesti vierastais ajatusta ees huollattaa ripsiä missään halpapaikassa. Ei ikinä mun silmien lähelle mitään sellaista. Eikä kynsienkään.

  ReplyDelete
 16. […] vuorokauden ajatukseni. Siitä on aika tarkalleen 48h kun julkaisin pitkään mielessäni muhineen postauksen ripsibisneksestä. Ajattelin aiheen herättävän kiinnostusta, mutta en ikinä olisi osannut kuvitella, että se […]

  ReplyDelete
 17. […] ← Ripsibisneksen monet kasvot perjantai 24. heinäkuu 2015 […]

  ReplyDelete
 18. Hyvin pettynyt asiakasJuly 26, 2015 at 6:05 PM

  Itse sain karvaasti kokea kuinka Forssalainen yrittäjä huiski silmiini volyymikuituja miten sattuu. Ripsien laittaminen nipisteli koko laiton ajan ja oli muutenkin epämukavaa. Ripset olivat myös valmiina harvat, ei ollenkaan volyymiripsien näköiset, joten valitin ja hän korjasi ripseni takuuna. Kumpa olisin jättänyt sen tekemättä.

  Jonkun ajan kuluttua siitä ripset alkoivat lähteä irti isoina tuppoina mukana omat ripseni. Valitin asiasta uudelleen ja oli kuulemma liian myöhäistä valittaa ja en saanut mitään hyvitystä. Menin toiselle laittajalle tekemään huoltoa ja sain kuulla häneltä miten huonosti ripset olivat tehty. Ripsiä oli liimattu toisiinsa kiinni ja yhteen ripsi kuituun oli liimattu useita omia ripsiäni. Ripsien juurissa oli näkyvissä liima klimppejä Silmät olivat koko ajan ärtyneet ja vetistävät ja samaa pistelyä tuntui kun laittaessa. Noh se johtui siitä, että osa pidennyksistä oli liimattu kiinni minun silmäluomiini!

  Sain samoihin aikoihin kolmannen lapseni, joten viimeisillään raskaana en jaksanut taistella asian eteen enempää. Kun vihdoin synnytyksen jälkeen pystyin poistattamaan ripset niin niiden pois saamiseen meni TUNTI ja kaikki täysikasvuiset ripseni olivat lähteneet irti ja jäljellä oli ohuet hauraat nysät ja isoja koloja ilman ripsiä.

  Mitä tästä opimme? En tiedä! Maksoin itseni kipeäksi ripsistä ( tarkouksessa 85€ ) ja otin ne liikeessä ja silti laatu oli kuraa. Kumpa tätä alaa voisi jotenkin valvoa! Ripsiteknikko pilasi omat ripseni ja aiheutti minulle silmiini kipua ja vaivoja. Ripsiliiman ei todellakaan pitäisi olla lähellä silmää! Hän kuitenkaan ei korvannut minulle mitään ja pääsi pälkähästä noin vaan, ei kantanut mitään vastuuta palvelustaan.

  ReplyDelete
 19. Allergiat on aina niin ikävä juttu. :(
  Liimoissa tosiaan on valtavasti eroja, mutta jos jo kolmea eriä olet testannut niin sitten luultavasti olet allerginen niille kaikille. Toki on olemassa vielä erikseen kirkkaita allergialiimoja, mutta niiden kanssa tehdessä eivät ripset pysy kuin viikon tai kaksi.

  Voi miten ihanasti sanottu, kiitos Enni! <3

  ReplyDelete
 20. Kiitos kommentistasi Eleonoora! :)

  Itsekin olen useasti facen ryhmissä törmännyt näiden pimeiden tekijöiden mainostamiseen ja ihmetellyt, että miten uskaltavat kaupitella pimeää työtä julkisesti. Se kun ihan oikeasti on täällä Suomessa laitonta. Ja jos jäät kiinni niin sakothan siitä saa ja verot joutuu maksamaan takautuvasti.

  ReplyDelete
 21. Jos oire on tullut vain kerran, niin silloin olet suostunut asiakkaalle koittamaan ripsiä niin, että laitetaan vaikka vain kymmenen ripseä ulkoreuniin. Jos on allerginen niin luomien kutina ja muutkin oireet tulee jo siitä määrästä, mutta ei tietenkään niin voimakkaana jos olisi tehty kokonaan uudet ripset yhdellä kerralla.
  Jos oireita ei tule, niin sitten suostun laittamaan pidennykset kokonaan. :)

  En tiedä tarkalleen, että mitä sinulle on ripsien kanssa käynyt, mutta jos olet saanut todella pahoja oireita niin sitten en voi suositella, että ripsien laittoa enää kannattaisi edes testata.

  ReplyDelete
 22. Muistan kyllä noi sun kokemukset - ihan kammottavaa!
  Ja jos olisit ensimmäisellä ripsipidennys kerralla osunut tuollaiseen paikkaan, niin tuskin olisit enää koskaan uskaltanut koittaa ripsiä uudelleen! :(

  Kiitos tuhannesti, ihanaa, että olet tota mieltä! <3

  ReplyDelete
 23. Kiitos Laura! :)

  Mä jätin ne kommentit julkaisematta, niin sun ei tarvitse käydä kenenkään päälle! :D

  ReplyDelete
 24. Hei Jenna ja kiitos kommentistasi. :)

  Työskentelen Salossa ja Helsingissä. Sarjana minulla on tällä hetkellä käytössä JB Lashes ja sen sarjan oma liima.
  Jos sijainti täsmää niin laita ihmeessä sähköpostia tulemaan niin jutellaan aiheesta lisää. :)
  reetta.ekst@gmail.com

  ReplyDelete
 25. Juurikin näin, rehellisesti tätä työtä tekeminen ei tosiaan mikään helpoin valinta ole. On vain kaksi kättä ja tietty määrä tunteja vuorokaudessa.

  Toi on melkein se pahin, mikä niin saa kiukun pintaan! Pimeätä työtä tekevä tosiaan usein on se työtön, joka nostaa myös niitä tukia, jotka me rehellistä työtä tekevät hänelle maksamme.
  Itse en ikinä pystyisi katsomaan itseäni peilistä tällaisen toiminnan jälkeen, mutta valitettavan monelta pokkaa tähän tekoon tuntuu löytyvän!

  ReplyDelete
 26. Itselläni oli ripset kuusi vuotta putkeen ja kyllä mulla ne omat oli silti ihan tallessa senkin ajan jälkeen. Tottakai pidennykset kuluttaa omaa ripseä vähäsen, kuten vaikka vedenkestävä ripsiväri kuluttaa ripsiä enemmän kuin tavallinen. Ripset kuitenkin uusiutuvat 60-90 päivän välein, joten en henk.koht usko tuohon, että ripsien palautumiseen menisi kaksi vuotta.

  En voi puhua muiden puolesta, mutta itse en suostu laittamaan kovinkaan pitkiä ripsiä asiakkaalle, jonka ripset eivät mielestäni niitä tulisi kantamaan.

  ReplyDelete
 27. Kiitos Alisa! :)

  Ihmettelen suuresti, että millä tämä sinun laittajasi oikein elää jos aina tekee tuolla hinnalla, hui!
  Mutta kuten sanoinkin, niin ei se hinta tosiaan aina takaa sitä laatua eikä edullinen hinta automaattisesti tarkoita, että jälki olisi huonoa.

  ReplyDelete
 28. Kiitos Sanna ja ole hyvä, oli ilo olla avuksi! <3

  ReplyDelete
 29. […] tuntuu tällä(kin) hetkellä olevan hurjaa hintataistelua (esimerkiksi Reetta kirjoitti hiljattain mielenkiintoisen tekstin ripsibisneksestä). On tietenkin asiakkaan näkökulmasta hyvä, että hinnat ovat edulliset. …mutta asiakkaan […]

  ReplyDelete
 30. […] tuntuu tällä(kin) hetkellä olevan hurjaa hintataistelua (esimerkiksi Reetta kirjoitti hiljattain mielenkiintoisen tekstin ripsibisneksestä). On tietenkin asiakkaan näkökulmasta hyvä, että hinnat ovat edulliset. …mutta asiakkaan […]

  ReplyDelete
 31. Ystävähinnat on varmaan aina vähän eri juttu kuin liikkeen normaalit hinnat. :)

  ReplyDelete
 32. Kiitos kovasti Hanna! <3

  Hei juurikin näin, dissataan Kreikan tilannetta ja sitten käytetään kuitenkin itse pimeitä palveluita - todella aikuismainen yhdistelmä!

  ReplyDelete
 33. Teen ripsien ohella myös kynsiä, joten pystyn hyvin samaistumaan kommenttiisi. Kamalia kynsiä on todellakin ehtinyt näkemään näiden vuosian aikana paljon, mutta tosiaan ne ei jää niin selvästi mieleen kuin kamalat ripset, koska silmät on aina silmät.

  Yksi iso ongelma tänä päivänä onkin myös se, että enää et voi olla varma, että saat hyvät ripset vaikka maksaisit niissä liikkeessä kalliinkin hinnan. Se raivostuttaa itseäni ainakin suunnattomasti, että tänäkin kesänä olen korjannut kamalia ripsiä, jotka on kovaan hintaan käyty jossain liikkeessä ottamassa. :(

  ReplyDelete
 34. Todella kurja kokemus! :(

  Toivottavasti uskallat vielä joskus koittaa ripsiä uusiksi ja silloin saisit sellaiset ripset mitä niiden kuuluukin olla! :)

  ReplyDelete

« »
Instagram @Reetta_e

Layout by Julia E / Header by Mari H.

Powered by Blogger.